Duurzame reiniging van uw tapijt

Onderhoudstips

Goed onderhoud van tapijt en gestoffeerd meubilair verlengt de levensduur aanzienlijk en voorkomt vroegtijdige slijtage. Ook grijze en donkere looppaden kunnen langer weg blijven. Schoon tapijt levert bovendien een grote bijdrage aan een gezondere en betere luchtkwaliteit. U voelt zich prettiger en bijvoorbeeld medewerkers verhogen hun arbeidsproductiviteit.

Bespaar geld op termijn en zorg voor een beter binnenmilieu. Dat kan al door enkele simpele onderhoudstips op te volgen

Tip 1 - Stofzuig met regelmaat

Stofzuig met regelmaat - drie keer per week - en bij voorkeur met behulp van een borstelstofzuiger met een goed filtersysteem. Wij kunnen u hierin adviseren .

Tip 2 - Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Verwijder vlekken zo snel als u kunt. De ChemDry Vlekkenblusser is daarvoor een zeer geschikt middel. Het is belangrijk dat u direct zoveel mogelijk weghaalt. Zie hiervoor ook onze vlekverwijderingstips. Behandel de vlek met het juiste product en dep met een witte (badstof)doek. Vermijd wrijven. De vlek kan dan erger en groter worden.

Tip 3 - Laat regelmatig professioneel reinigen

Laat uw tapijt, meubilair en losse kleden regelmatig door ons professioneel reinigen. De juiste frequentie is afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Bij bedrijfsmatig gebruik zal dit minstens één tot twee maal per jaar zijn. Bij privé gebruik ligt deze frequentie lager. Op deze manier blijft het tapijt langer schoon en blijft ook de kwaliteit van de binnenlucht op peil. Neemt u contact op ons zodat we u vrijblijvend kunnen informeren over de mogelijkheden en de juiste frequentie bij u in het bedrijf of thuis.

Tip 4 - Laat een vuilwerende laag aanbrengen

Laat op uw tapijt, meubilair en losse kleden opnieuw beschermen. Het merendeel van de materialen word af fabriek voorzien van een vuilwerende laag. Door gebruik zal deze bescherming eraf sluiten. We kunnen deze beschermlaag tijdens een reiniging aanvullen. waardoor vlekken die ontstaan gemakkelijker te verwijderen zijn.