Duurzame reiniging van uw tapijt

Vlekverwijdering

We hebben een speciale ‘Vlekkenblusser’ en een olie- en vetten verwijderingmiddel in de vorm van een spuitbus. Beide zijn een onmisbare hulp in huis, kantoor, auto etc. om snel de dagelijkse vlekjes te verwijderen.

Deze producten zijn via ons gratis servicenummer te bestellen of onze webshop.

De volgende tips helpen u bij het verwijderen van veel voorkomende vlekken, zoals frisdrankvlekken, wijnvlekken of koffievlekken.

Wat kunt u zelf doen bij het ontstaan van vlekken?

  • Reageer zo snel mogelijk, hoe langer u wacht, hoe moeilijker de vlek zich laat verwijderen.
  • Bepaal de soort vlek, zodat u de beste product kunt kiezen om de vlek te verwijderen.
  • Schep, eventueel met een lepel, de resten weg. Werk daarbij van buiten naar binnen.
  • Ga niet wrijven. De vlek komt dan dieper in de stof.
  • Gebruik onmiddellijk onze Vlekkenblusser of de Grease & Oil Remover. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude) te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de stoffering. Lees voor gebruik wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.
  • Dep net zolang op de vlek met een witte absorberende doek of keukenrol tot de vlek geheel is verdwenen of tot dat de doek geen vuil meer opneemt. Dep van buiten naar binnen.
  • Herhaal zo nodig de behandeling met de Vlekkenblusser of Grease & Oil remover. Ga hierbij voorzichtig te werk, zonder hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek dan groter wordt en dat u de vezels beschadigt.
  • Gebruik geen wasmiddelen. Omdat de samenstelling van wasmiddelen niet geschikt is voor tapijtreiniging, bestaat de kans dat u het tapijt beschadigt en uitbleekt.
  • Gebruik nooit zelf bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt nadrukkelijk anders vermeldt.

Let op: als u een vlekverwijderaar op meubelstoffen gebruikt, is het vaak beter het product op een doek te spuiten en vervolgens met de doek de vlek te behandelen.

Het kan voorkomen dat er na behandeling geen vuil meer loskomt, maar dat de vlek toch nog zichtbaar is. In dat geval zal de kleurstof van het vuil (denk aan koffievlekken, theevlekken en wijnvlekken) diep in de vezel getrokken zijn en deze als het ware gekleurd hebben. Neem in dat geval dan contact op met ons. wij kunnen u adviseren over wat er nog mogelijk is.